BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Doi campioni mondiali, un campion de Grand Slam și un medaliat olimpic la Sibiu Open 2018

Doi campioni mondiali, un campion de Grand Slam și un medaliat olimpic la Sibiu Open 2018

Nicolas Almagro și Lukas Rosol sunt campioni mondiali cu țările lor în Cupa Davis. Simone Bolelli e campion la dublu la Australian Open 2015 iar Florin Mergea e medaliat cu argint la ultima ediție a Jocurilor Olimpice.

Vineri începe cea de-a șaptea ediție a celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open. Vineri va avea loc tragerea la sorți a tabloului de calificări iar sâmbătă vor începe primele partide ce vor desemna jucătorii ce vor accede la final pe tabloul principal al competiției de la Sibiu. Turneul se va desfășura între 15 și 23 septembrie pe terenurile Tenis Club Pamira, de pe Calea Șurii Mici, nr. 39.

Dotat cu premii totale în valoare de 50.000 de dolari, Sibiu Open este unul dintre ultimele turnee ce se desfășoară pe zgură în calendarul anual, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care este foarte atractiv pentru jucătorii ce preferă turneele pe zgură. În ultimii ani jucători foarte importanți din circuitul mondial au ales să joace în turneul de la Sibiu. Olandezul Robin Haase a câștigat ediția 2016 a Sibiu Open iar anul trecut la turneu a participat un alt veteran al circuitului ATP, spaniolul Tommy Robredo. Ediția din acest an vine însă cu și mai multe surprize, fiind, de departe, cea mai spectaculoasă de până acum.

Nicolas Almagro este un nume recunoscut de toți fanii tenisului. Jucător de top pentru o lungă perioadă de timp, Almagro a făcut parte din clubul select al jucătorilor din top 10 ATP și este campion mondial în Cupa Davis alături de selecționata Spaniei. La cea de-a 100-a ediție a Cupei Davis a jucat meciul decisiv din finala campionatului și, deși a pierdut, a fost unul dintre momentele de referință ale tenisului mondial, pentru spectaculozitatea și dramatismul partidei. Lukas Rosol este un alt nume care nu are nevoie de nicio prezentare. Cehul este și el campion mondial în Cupa Davis alături de selecționata țării sale și chiar deține recordul pentru cel mai lung meci de dublu desfășurat vreodată în această competiție, meci câștigat de cehi cu 24-22 în setul decisiv. Rosol a câștigat și turneul ATP Tour de la București iar în palmares deține și eliminarea lui Rafael Nadal de la Wimbledon. Alături de cei doi campioni mondiali, Sibiu Open este încântat să primească pe tabloul de dublu un vicecampion olimpic. La Olimpiada de la Rio, în 2016, Florin Mergea a adus, alături de Horia Tecău, prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, în proba de dublu, medalia de argint. Cei doi au fost învinși în finală de perechea spaniolă formată din Rafael Nadal și Marc Lopez. O altă premieră în istoria Sibiu Open este prezența unui campion de Grand Slam. Simone Bolelli este campion în proba de dublu la Australian Open în anul 2015. Bolelli și Fognini au câștigat finala în două seturi în fața perechii franceze Herbert/Mahut.

Surprizele însă nu se opresc aici. Turneul de pre-calificări ce are ca premiu un wild-card pe tabloul principal al Sibiu Open a fost câștigat în urmă cu câteva ore de sibianul Victor Cornea. Astfel, wild-card-ul pe care Cornea îl deținea a devenit vacant și va fi oferit dublului campion la Sibiu Open, Adrian Ungur. „Este un pic șocant pentru mine să avem așa o participare valoroasă. Dacă acum șapte ani de zile mi-ar fi spus cineva că vom avea la aceeași ediție un câștigător de Grand Slam, doi campioni mondiali și un medaliat olimpic i-aș fi spus că e dus cu sorcova. Dar iată, am ajuns la acest nivel și sunt foarte bucuros, în primul rând pentru orașul Sibiu, să avem un eveniment de o asemenea valoare”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

 

Parteneri principali: Oscar Downstream, Banca Transilvania

Sponsori principali: Feleacul, SuperBet

Sponsori: Magnolia Residence

Official car: Automobile Bavaria Sibiu

Parteneri: Andu, Hotel Împăratul Romanilor, Buonavista Banqueting

Apa oficială: Artesia

Parteneri de comunicare: Kiss FM, TVR, Sens Media, Data Pro, Tribuna

Parteneri media: Zile și Nopți, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu

 

Leave a Comment