BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Finală bosniacă la Sibiu Open. Principalul favorit, eliminat

Finală bosniacă la Sibiu Open. Principalul favorit, eliminat

Bosniacii Damir Dzumhur și Nerman Fatic își vor disputa mâine cel de-al 11-lea titlu al turneului ATP Challenger Sibiu Open

Cele două semifinale ale turneului Sibiu Open pe tabloul de simplu au fost extrem de disputate, cu răsturnări de situație, puncte spectaculoase și un efort imens din partea celor patru competitori.

În prima semifinală a zilei s-au întâlnit Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat jucător român în clasamentul ATP și Damir Dzumhur. Bosniacul este unul dintre cei mai experimentați jucători prezenți în acest an la Sibiu Open, cu victorii la 5 jucători din top 10 mondial printre care și la Rafael Nadal, în momentul în care spaniolul se afla pe locul 3 în clasamentul ATP.

Damir Dzumhur – Nicholas David Ionel: 06 76 63

Ionel a început meciul cum nu se putea mai bine. A fructificat fiecare greșeală a adversarului, a presat în momentele potrivite și a închis setul cu un neverosimil 6 0. A avut 3 mingi de break și le-a câștigat pe toate. Și setul secund a început bine pentru jucătorul român, care conducea cu 3-1 când lui Dzumhur a început să îi funcționeze tot mai bine jocul, în special slice-urile la fileu, care l-au întrebuințat până la epuizare pe David Ionel. Setul a avut nevoie de tie-break, câștigat de bosniac. Ionel a încercat să țină aproape în setul decisiv, a scos câteva mingi imposibile dar a și greșit, cele 4 duble greșeli și faptul că a reușit să pună în teren doar 60% din primul serviciu l-au văduvit de prima lui finală într-un turneu Challenger. Oricum, pentru jucătorul de 19 ani semifinala la Sibiu Open este deja cel mai bun rezultat obținut în carieră.

Federico Coria – Nerman Fatic: 46 64 63

Cea de-a doua semifinală i-a adus față în față pe argentinianul Federico Coria și pe bosniacul Nerman Fatic. Coria este cel mai bine clasat jucător prezent la Sibiu Open în cele 11 ediții, ocupând locul 69 ATP în momentul de față. În același timp, Fatic este cel mai în formă jucător al turneului, fiind lider la mai multe categorii statistice, printre care numărul de ași înscriși, punctele câștigate din al doilea serviciu sau proprii servicii, unde a câștigat 23 din 27 de game-uri în care a servit.

Bosniacul a început excelent și a câștigat primele 3 game-uri ale întâlnirii. Coria și-a găsit însă ritmul, a reușit două break-uri și a câștigat primul set cu 6 3. Dar Fatic a schimbat strategia în setul secund. Posesor al unui serviciu foarte puternic, Fatic l-a trimis tot mai des pe Coria pe fundul terenului ca la retur să potrivească mingea cu un slice chiar lângă fileu. Și a repetat acest procedeu de zeci de ori, spre exasperarea argentinianului. Sprinturile spre fileu l-au epuizat iar insistența bosniacului de a jucat scurtele l-a scos complet din ritm. Și, astfel, Fatic a câștigat următoarele două seturi cu 6 4 și 6 3. Iar mâine îl va întâlni pe conaționalul său, Damir Dzumhur, în finala pentru titlul Sibiu Open. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport 2, începând cu ora 15.

castigatori

Leave a Comment