BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

A inceput Sibiu Open

Cel mai important turneu de tenis masculin din România debutează astăzi la Tenis Club Pamira cu primele partide de pe tablourile de simplu și de dublu. Ambele turnee se anunță mai disputate ca niciodată, având în vedere numărul considerabil de jucători de top din circuitul mondial. Sâmbătă, în cadrul tragerii la sorți, s-au stabilit adversarii capilor de serie pentru tabloul principal al competiției. Astfel, Cedrik Marcel Stebe, favoritul 1, îl întâlnește în primul tur pe Vlad Dancu, câștigătorul wild-card-ului turneului de calificări deschis anul acesta și pentru jucătorii amatori. Laslo Djere, al doilea favorit, va juca în primul tur împotriva austriacului Lenny Hampel, și el venit din calificări iar favoritul 3, Marco Cecchinato va juca primul tur în compania lui Michal Dembek, intrat tot cu un wild-card pe tabloul principal.

Turneul de calificări la Sibiu Open s-a încheiat luni dimineață, cu ultimele două partide, care au decis cei patru jucători ce au intrat pe tabloul principal al competiției. „Este, de departe, cel mai puternic turneu de calificări pe care l-am găzduit în cadrul Sibiu Open în aceste șase ediții. Calificările de la Sibiu Open sunt, fără dubiu, mult peste nivelul turneelor Futures care se organizează în România. Tabloul principal se anunță, de asemenea, foarte puternic anul acesta”, spune Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open. În turul secund al turneului de calificări s-au întâlnit spaniolul Gimeno Traver și austriacul Heider-Maurer. Împreună, cei doi au aproape 5 milioane de dolari câștigați din tenis de-a lungul carierei. Maurer a câștigat partida însă a fost învins de Lenny Hampel în meciul decisiv pentru accederea pe tabloul principal de simplu. Partidele de pe tabloul principal au început luni, de la ora 12, pe mai multe terenuri din cadrul bazei Pamira.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Sponsor principal: Oscar Downstream

Sponsori: Banca Transilvania, Feleacul, SuperBet, Magnolia Residence, Contempo Cars, TimeLine Business Systems.

Parteneri de comunicare: Televiziunea Română, Kiss FM, Sens Media, Data Pro, Zile și Nopți, Tribuna

Parteneri media: Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, Sibiu News, Informații de Notat.

Leave a Comment