BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Posibilă semifinală Ungur / Haase la Sibiu Open 2016

Posibilă semifinală Ungur / Haase la Sibiu Open 2016

  • Principalul favorit, Robin Haase, s-ar putea întâlni în semifinală cu campionul en-titre, Adrian Ungur
  • Favoritul 4, Federico Gaio, eliminat de germanul Tim Puetz

 

Joi a fost o zi lungă pe terenurile Tenis Club Pamira, la cel mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open – prezentat de Raiffeisen Bank. Avansând spre fazele finale ale competiției, partidele devin din ce în ce mai dificile pentru toți participanții. Majoritatea meciurilor de simplu de ieri s-au decis în trei seturi, cu răsturnări spectaculoase de situație și mult dramatism. Doar două meciuri s-au încheiat în două seturi. Italianul Giustino a rămas fără adversar în setul secund, la scorul de 6/3, 1/0. Polonezul Majchrzak s-a retras din cauza unei accidentări. Două seturi s-au jucat și în singurul duel 100% românesc de pe tabloul de simplu, între Adrian Ungur, campionul en-titre, și Bogdan Borza, jucător intrat pe tabloul principal după ce a câștigat un wild-card în turneul de precalificări. Borza a câștigat primul game al meciului dar Ungur le-a luat pe următoarele șase și a închis tabela la 6/3 în setul secund, avansând în semifinale, unde îl va întâlni pe germanul Tim Puetz. Acesta din urmă a furnizat marea surpriză a zilei de ieri, eliminând un nou favorit, pe italianul Federico Gaio. Sibiu Open e un turneu care pare să îi priască lui Puetz, germanul avansând, de asemenea, și pe tabloul de dublu în faza semifinalelor.ungur-borza

Principalul favorit, olandezul Robin Haase, a avut în față un adversar teribil de incomod ieri, croatul Nikola Mektic. Haase s-a văzut condus în primul set cu 1/4 însă a revenit extrem de spectaculos și a închis la 6/4. Situația s-a repetat în oglindă și în setul secund, însă olandezului i-a lipsit calmul și a cedat setul cu 2/6. Decis să nu mai ofere adversarului niciun punct, Haase a servit incredibil în setul decisiv, a avut câteva „scurte” extrem de eficiente și a terminat setul cu scorul de 6/0. El îl va întâlni astăzi pe austriacul Dennis Novak. După ce l-a eliminat în primul tur pe favoritul 6, Pedja Krstin, Novak a avut și el un meci în trei seturi cu Yannick Maden. Austriacul a pierdut primul set cu 2/6 dar le-a câștigat pe următoarele două cu 6/4, 6/3. Pe aceeași parte de tablou, Tim Puetz l-a eliminat pe Federico Gaio cu 7/6, 2/6, 6/1 și va da piept cu Adrian Ungur în sfertul de finală ce va avea loc astăzi, în jurul orei 13.

robin-haase

Pe cealaltă parte a tabloului, favoritul 5, cehul Jan Satral, a dat și el peste un adversar incomod, Jonas Luetjen, în fața căruia a cedat setul secund însă a câștigat decisivul cu 6/2 și în sferturi îl va întâlni pe italianul Lorenzo Giustino. Australianul Christopher O`Connell poate fi considerat în acest moment surpriza turneului. După ce l-a eliminat pe favoritul 2, Gerald Melzer, încă în turul inaugural, O`Connell a trecut ieri și de Tristan Lamasine cu un sec 6/1, 6/2 și urmează să dea piept cu cehul Vaclav Safranek în sferturi.

Tabloul de dublu a adus ieri o mică dezamăgire pentru fanii tenisului sibian. Dublul local Victor Cornea / Victor Anagnastopol a fost eliminat din competiție de perechea Pichler / Torebko cu scorul de 6/0, 6/2. Însă, cu o victorie într-un turneu Challenger, Victor Cornea avansează în clasamentul de dublu astfel încât a devenit al treilea cel mai bine clasat jucător român, după Florin Mergea și Horia Tecău. Principalii favoriți ai turneului de dublu, francezii Lamasine / Eysseric, au trecut ieri de perechea Apostol / Frunză, cu 7/5, 6/3, iar favoriții secunzi, Ghedin / Motti, au fost eliminați de perechea Haase / Puetz. Astăzi au loc semifinalele turneului de dublu urmând ca mâine să aibă loc finala acestei competiții.

dublu

 

Concursuri pentru spectatori în fazele finale

Sâmbătă vor avea loc cele două semifinale ale turneului de simplu precum și finala de dublu iar duminică, de la ora 15, va avea loc marea finală a turneului de simplu. În ambele zile, după încheierea finalelor, spectatorii vor avea posibilitatea de a participa la o tombolă, pe baza biletului de acces. Biletele pot fi achiziționate de la recepția Tenis Club Pamira și costă 10 lei pentru ziua de sâmbătă și 20 de lei pentru ziua de duminică. Valoarea totală a premiilor depășește 3000 de lei. Spectatorii vor avea posibilitatea să câștige vouchere pentru lecții de tenis la Pamira, pentru activități la complexul Aria sau bonuri de consumație la CibinFest precum și două rachete de tenis, una cu autograful principalului favorit, Robin Haase, și alta care va purta semnătura campionului Sibiu Open 2016.

 

Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Sponsori: Feleacul, Magnolia Residence, Hotel Împăratul Romanilor, Continental Automotive Systems, Keep Calling, Contempo Cars, Andu.

Parteneri de comunicare: DigiSport, Kiss FM, Sens Media, Data Pro, Zile și Nopți, Tribuna

Parteneri media: Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, Sibiu News.

ungur-borza robin-haase dublu

Leave a Comment