BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Sibiu Open 2017. Ungur avansează spre semifinale

În ciuda numeroaselor avertizări meteorologice, partidele s-au desfășurat normal ieri pe tablourile de simplu și de dublu ale celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open. O singură partidă a fost oprită și reprogramată pentru astăzi, partida de dublu dintre Victor Cornea/Nino Serdarusic și Sander Gille/Joran Vliegen din Belgia. Partida a fost oprită la 5/3 pentru belgieni în primul set și se va relua de la același scor astăzi, în jurul orei 12.

În prima partidă a zilei, italianul Stefano Travaglia l-a întâlnit pe bulgarul Dimitar Kuzmanov. Lucky loser în competiție, după accidentarea argentinianului Andreozzi, Kuzmanov l-a eliminat în primul tur pe francezul Alexandre Muler în timp ce Travaglia venea după o partidă împotriva finalistului de anul trecut, Lorenzo Giustino, câștigată rapid cu 6/2, 6/0. Nici meciul cu Kuzmanov nu a fost foarte diferit. Italianul a luat primul set cu 6/1 dar în al doilea s-a chinuit un pic, înainte să îl închidă la 7/5. Travaglia a avut un start excelent la ediția din acest an a US Open. Italianul l-a întâlnit în primul tur pe compatriotul său, Fabio Fognini, locul 22 mondial, și l-a eliminat după un meci de 4 seturi, 6/4, 7/6, 3/6, 6/0. Un parcurs asemănător a avut și americanul Bjorn Fratangelo, care la US Open a dat piept cu Ivo Karlovic, ocupantul locului 48 în clasamentul mondial. Americanul a câștigat primele două seturi cu 7/6, 6/4, l-a pierdut pe al treilea cu 3/6 și a câștigat la tiebreak setul 4. La Sibiu Open, Fratangelo, favorit 6 în competiție, l-a întâlnit pe Ricardo Belloti. Meciul s-a desfășurat fără mari probleme pentru jucătorul botezat după legenda tenisului mondial, Bjorn Borg, câștigat cu 6/4, 6/2. În subsolul tabloului, Lenny Hampel nu a rezistat asaltului de serve violente reușit de spaniolul Taberner iar austriacul care producea surpriza primului tur, eliminând favoritul 2, a cedat ușor partida cu 6/1, 6/2. Cel mai disputat meci al zilei pe tabloul de simplu a fost cel dintre finalistul de acum două ediții și favorit 3 anul acesta, italianul Marco Cecchinato, și favoritul publicului, dublul campion la Sibiu Open, Adrian Ungur. Primul set s-a încheiat pe muchie de cuțit, Adi reușind să încheie setul la 7/5, folosind din plin redutabila sa armă, scurtele la fileu. Prima parte a setului secund a fost echilibrată până în momentul în care italianul și-a pierdut tempo-ul în fața defensivei excelente pregătite de Ungur. Adi și-a păstrat avantajul break-ului până la final și a închis partida pe serviciul adversarului. În drumul spre semifinale, Ungur îl va întâlni pe Stefano Travaglia.

Astăzi se vor juca partidele de pe partea superioară a tabloului de concurs. Principalul favorit, Cedrik Marcel Stebe îl întâlnește pe spaniolul Inigo Cervantes iar cehul Jan Satral va juca împotriva lui Stefano Napolitano. În cazul în care Roberto Carballes Baena va trece astăzi de Casper Ruud iar Maximilian Marterer de Matteo Donati, în semifinalele de simplu vom avea o confruntare între doi favoriți. Partidele încep la ora 11.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Sponsor principal: Oscar Downstream

Sponsori: Banca Transilvania, Feleacul, SuperBet, Magnolia Residence, Contempo Cars, TimeLine Business Systems.

Parteneri de comunicare: Televiziunea Română, Kiss FM, Sens Media, Data Pro, Zile și Nopți, Tribuna

Parteneri media: Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, Sibiu News, Informații de Notat.

Leave a Comment