BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Surpriza totala: Crivoi/Luncanu, noii campioni la dublu

Surpriza totala: Crivoi/Luncanu, noii campioni la dublu

Tenisul a arătat astăzi, din nou, tuturor, de ce este un sport atât de minunat și iubit în întreaga lume. Astăzi, în penultima zi a celui mai important turneu de tenis din Transilvania, a avut loc finala turneului de dublu. O poveste deosebit de frumoasă despre sport și șansele fiecărui sportiv la excelență. Pentru că față în față s-au întâlnit cuplul care pornea din poziția de favoriți trei la startul competiției, sârbii Dusan Lajovic și Ilija Bozoljac și duo-ul Victor Crivoi / Petru Alexandru Luncanu.

Potrivit clasamentului internațional, cei doi jucători români nu aveau punctele necesare pentru a se putea înscrie la un turneu Challenger. Însă Victor Crivoi nu a ratat nicio ediție a Sibiu Open. Este un prieten vechi al Sibiului și unul dintre cei mai importanți jucători români ai ultimilor 10 ani. Prin urmare, cei doi au primit din partea organizatorilor un wild-card pentru a putea participa la turneul de dublu al competiției. Și ce poveste frumoasă a scris acest wild-card.

Jumătatea de tablou pe care erau înscriși cei doi număra alte două echipe 100% românești. Iar soarta a făcut ca Victor și Petru să le întâlnească pe amândouă. În primul tur, Victor Crivoi a jucat împotriva coechipierului său de la ediția precedentă, Victor Cornea. Victorul „sibian” a făcut anul acesta pereche cu Adrian Ungur, cei doi primind poziția de favorit patru potrivit punctelor din clasament. Partida a fost una dintre cele mai disputate în acest turneu de dublu. Victor și Petru au luat primul set cu 6/4, Cornea/Ungur setul doi cu același scor iar meciul s-a decis într-un super tie-break încheiat cu 10-4 pentru Crivoi/Luncanu. În turul secund, de cealaltă parte a fileului au stat Victor Hănescu și Constantin Sturdza. După un prim set mai lejer, Victor și Petru au asudat serios în setul secund, încheiat cu 7/5. Șansele celor doi păreau scăzute drastic când în semifinale au dat peste favoriții doi, americanii Seeberger/Cerretani. Un alt meci spectacol. Primul set l-au luat americanii. În tie-break, la a 8-a minge. Al doilea set l-au luat românii, la un pas de tie-break, cu 7/5. S-a intrat în super tie-break unde s-a jucat până la 10-6. Și „Cenușăreasa” juca finala. De cealaltă parte a tabloului sârbii Lajovic / Bozolac au asudat și ei serios până în finală. Au început împotriva cuplului Horansky / Kuzmanov, 2/6, 7/6, 11-9. În faza următoare au dat de Kovalik / Mertl. 6/2, 7/5 și urmau principalii favoriți la trofeu, croații Dino Marcan și Antonio Sancic. S-a decis tot în super tie-break, la scorul de 10-4. Și a venit finala.

Photo 26.09.2015, 18 04 26

Părea complet disproporționată. Crivoi și Luncanu nu au irosit nicio minge. Au tratat fiecare schimb cu sânge rece și fără nicio teamă. Orice au încercat sârbii, românii aveau antidotul. Și-au tocat adversarii mecanic și au terminat partida fără super tie-break. 6/4, 6/3 și povestea Cenușăresei renaște. De la wild-card la titlu. „E primul meu titlu în turneele Challenger”, spunea Petru. Același Petru care a intrat pe tabloul principal venind din calificări. Și a jucat semifinala turneului de simplu. Dar asta e altă poveste, una la fel de frumoasă.

Photo 26.09.2015, 18 04 26 Photo 26.09.2015, 18 01 24

Leave a Comment