Trei finale, două titluri naționale pentru Victor Cornea

Trei finale, două titluri naționale pentru Victor Cornea

Sibianul Victor Cornea, sportiv al Tenis Club Pamira Sibiu, a reușit o performanța excepțională la cea mai importantă competiție a României – Campionatele Naționale de Seniori!

Victor Cornea a reușit o premieră pentru tenisul românesc: să joace în finala tuturor probelor Campionatului Național în care a ales sa participe: simplu și dublu masculin, precum și in proba de Dublu Mixt!!!

Mai mult decât atât, Victor a reușit sa câștige două din cele trei finale câștigate, fiind astfel cel mai titrat sportiv la Campionatele Naționale in 2019!!!

Două titluri de campion national la dublu împreună cu Alex Jecan și la Dublu Mixt împreuna cu Andreea Mitu, pe lângă poziția de vicecampion national la Simplu este o performanță, în premieră, în tenisul românesc, în același an competițional!

“Performanțele lui Victor Cornea sunt cu atât mai valoroase ținând seama de concurența neloială permisă de Federație prin incompetența și lipsa de viziune cu care este condusă! 7 din cei 8 sportivi din sferturile de finală din tabloul de simplu masculin sunt legitimați la cluburi sportive publice finanțate din fonduri publice! Singurul sportiv de la un club privat, Victor Cornea de la Tenis Club Pamira din Sibiu, fiind astfel prejudiciat în mod evident. Este o situație absurdă în tenisul românesc, cu încălcarea brutală a legilor și bunului simț. Cum este posibil sa admiți o astfel de nedreptate? Cum este posibil sa fie admisă finanțarea neegală și, mai grav, chiar din fonduri publice a unor sportivi de performanța care concurează împotriva unor sportivi legitimați ai unor cluburi private care, prin aportul lor direct, participă chiar la bugetul de stat din care sunt finanțate cluburile publice! Clubul Sportiv Dinamo este un club de drept public, finanțat din fonduri publice, din banii noștri, ba chiar din banii plătiți către stat de cluburile private! 6 din cei 8 sportivi din sferturile de finală ale probei de Simplu masculin sunt legitimați la CS Dinamo București și sunt pur și simplu racolați strict pentru a participa la Campionatele Naționale și sunt atrași prin oferirea unei finanțări directe prin salarii, indemnizații și alte oferte de susținere a unor cheltuieli, fără ca sportivii racolați sa fie pregătiți in cadrul clubului!

Victor Cornea este singurul sportiv din tenisul românesc, crescut de copil la același club și fără nici un sprijin din partea statului, ba chiar mai mult, Tenis Club Pamira din Sibiu a fost și este boicotat intr-un mod lipsit de orice bun simț de către Federatia Romana de Tenis prin așa-numiții conducători!

În acest moment, un purtător de mustață, proaspăt octogenar, și care vorbește in numele Federației Române de Tenis într-un mod lipsit de orice respect la adresa mai multor sportivi din alte țări, alege sa permită oamenilor din Federație să boicoteze cel mai important eveniment anual din tenisul românesc masculin și singurul turneu ATP Challenger din țară – Sibiu Open – cu încălcarea Statutului FRT! Fac un apel pe această cale la toți oamenii care pot sprijini performanțele lui Victor Cornea. Victor are nevoie și merita din plin sa fie susținut!”, spune Marius Vecerdea, președintele Tenis Club Pamira Sibiu.

70423542_2074392039328374_2109197742587772928_o

Leave a Comment