BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Câștigătorii turneului de calificări

Câștigătorii turneului de calificări

Prima zi a celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open – prezentat de Raiffeisen Bank, a debutat sub semnul ploii. Codul galben de averse a dat bătăi de cap serioase echipei însărcinate cu programarea partidelor. Turneul de calificări urma să își stabilească cei patru câștigători și, în același timp, debutau partidele de pe tablourile principale de simplu și de dublu. Programate inițial la ora 10, partidele au început în jurul orei 13, pe patru terenuri simultan.

calificari_sibiu-open-2016silvana-armat-1

Faza finală a turneului de calificări urma să trimită pe tabloul principal de simplu patru jucători. Favoritul 1 în calificări, australianul Chris O`Connell, a jucat ultima partidă împotriva ucrainianului Filip Kekercheni și a trecut mai departe în 2 seturi, 6/3, 6/4. Un meci destul de ușor a avut și germanul Jonas Luetjen, care l-a întâlnit în decisiv pe Petru Luncanu, surpriza de pe tabloul principal de anul trecut. Petru a pierdut primul set la zero iar în setul decisiv a luat doar patru game-uri. Andreas Mies a trecut și el în două seturi pe tabloul principal, 6/1, 6/4 împotriva sârbului Ilija Vucic. Cel mai spectaculos meci din ultima fază a turneului de calificări i-a adus față în față pe experimentatul Peter Torebko și pe tânărul Lenny Hampel. După obișnuitele tatonări din primul set, Torebko s-a desprins și a făcut 6/4. Hampel a revenit și a luat setul secund cu 6/2. În decisiv, Hampel a făcut break la 5/5 și a servit pentru meci însă a avut nevoie de aproape 15 minute ca să închidă partida în fața unui Torebko care nu se dădea bătut. O Connell, Hampel, Mies și Luetjen avansează astfel pe tabloul principal, ultimul dintre ei urmând să dea piept chiar astăzi cu favoritul local, Victor Cornea.

Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Sponsori: Feleacul, Magnolia Residence, Hotel Împăratul Romanilor, Continental Automotive Systems, Keep Calling, Contempo Cars, Andu.

Parteneri de comunicare: DigiSport, Kiss FM, Sens Media, Data Pro, Zile și Nopți, Tribuna

Parteneri media: Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, Sibiu News.

calificari_sibiu-open-2016silvana-armat-20 calificari_sibiu-open-2016silvana-armat-1

Leave a Comment