BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Sibiu Open 2016 – Ziua 1

Sibiu Open 2016 – Ziua 1

Prima zi a celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open – prezentat de Raiffeisen Bank, a debutat sub semnul ploii. Codul galben de averse a dat bătăi de cap serioase echipei însărcinate cu programarea partidelor. Turneul de calificări urma să își stabilească cei patru câștigători și, în același timp, debutau partidele de pe tablourile principale de simplu și de dublu. Programate inițial la ora 10, partidele au început în jurul orei 13, pe patru terenuri simultan.

ziua-1_sibiu-open-2016-silvana-armat

Pe tabloul principal de simplu s-au disputat ieri patru partide. Favoritul 4, italianul Federico Gaio, l-a eliminat în două seturi, 6/4, 6/2 pe bulgarul Dimitar Kuzmanov. Tim Puetz l-a scos tot în două seturi pe italianul Gianluca Mager iar cehul Vaclav Safranek l-a învins la tie-break pe Danilo Petrovic. Cel mai disputat meci al primei faze a competiției i-a adus față în față pe cehul Zdenek Kolar și pe francezul Tristan Lamasine. Acesta din urmă și-a adjudecat primul set la 4 însă a avut o cădere serioasă în setul secund, adjudecat de ceh cu un neverosimil 6/1. Lamasine a revenit însă în decisiv cu 6/3 și va întâlni în următoarea fază câștigătorul dintre Melzer și O Connell.

ungur-mektic

Cea mai mare surpriză a primei zile s-a produs în turneul de dublu. Posesori ai unui wild-card, dublul român Frunză/Apostol a eliminat echipa cehă formată din Roman Jebavy și Jan Satral. Românii au câștigat primul set cu 7/6, l-au pierdut pe cel secund cu 6/7 dar s-au impus în supertiebreak cu 11-9. Din păcate, Adrian Ungur și Nikola Mektic s-au oprit în prima fază a turneului de dublu, învinși de favoriții 2 Riccardo Ghedin / Alessandro Motti cu 6/2, 6/2.

frunza-apostol

Favoritul 2 al turneului de la Sibiu dă startul celei de-a doua zi de concurs. Gerald Melzer va juca astăzi, de la ora 10, pe terenul central, împotriva australianului O Connell iar următorul meci pe arena principală îi va aduce față în față pe principalul favorit, Robin Haase și pe francezul Axel Michon. Adrian Ungur va juca în cel de-al treilea meci al zilei pe central iar favoritul local, Victor Cornea, îi va urma. În total, a doua zi a tablourilor principale programează 16 partide ce se vor desfășura concomitent pe patru terenuri.

 

Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Sponsori: Feleacul, Magnolia Residence, Hotel Împăratul Romanilor, Continental Automotive Systems, Keep Calling, Contempo Cars, Andu.

Parteneri de comunicare: DigiSport, Kiss FM, Sens Media, Data Pro, Zile și Nopți, Tribuna

Parteneri media: Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, Sibiu News.

ziua-1_sibiu-open-2016-silvana-armat ungur-mektic frunza-apostol

Leave a Comment