BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Patru favoriți părăsesc Sibiu Open 2016

Patru favoriți părăsesc Sibiu Open 2016

  • Vremea a dat peste cap programul turneului ATP Challenger de la Sibiu
  • Un record de 17 partide s-au disputat miercuri pentru a recupera meciurile amânate de marți

Cel mai dur adversar pentru tenismenii înscriși în cel mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open, s-a dovedit a fi vremea capricioasă din această săptămână. În primele două zile pe tablourile principale a fost nevoie de adevărate numere de magie din partea comisarului ATP și a organizatorilor pentru a găsi breșe între stropii de ploaie ca partidele să se poată desfășura corespunzător. După o zi de marți compromisă aproape în totalitate, ieri a venit vremea recuperatului. În total, în cea de-a treia zi a turneului s-au disputat nu mai puțin de 17 partide, pe patru terenuri diferite.

robin-haase

Marți, al doilea favorit la câștigarea turneului, austriacul Gerald Melzer, a fost eliminat surprinzător de un tânăr jucător venit din calificări, australianul Christopher O`Connell. De altfel, acesta a fost singurul meci disputat în cea de-a doua zi a turneului. O`Connell a dispus de jucătorul clasat pe locul 85 în clasamentul mondial în două seturi identice, 6/4, 6/4. Parcursul tânărului australian a continuat excelent și ieri, când a eliminat un jucător cu experiență la Sibiu Open, francezul Tristan Lamasine, cu un sec 6/1, 6/2. Favoritul 3 al competiției, maghiarul Marton Fucsovics, a fost nevoit să renunțe, din cauza unei accidentări, în timpul partidei disputate cu polonezul Kamil Majchrzak, la scorul de 7/5, 4/1 pentru polonez. Și favoriții 6 și 7 au părăsit competiția încă din prima fază. Pedja Krstin a fost eliminat de austriacul Dennis Novak în două seturi, 6/3, 6/3 iar Miljan Zekic a cedat o partidă maraton ce a început marți, a fost întreruptă și a fost continuată miercuri, împotriva lui Michal Dembek. Polonezul a câștigat primul set cu 6/4, l-a pierdut pe al doilea cu 3/6 dar s-a impus în decisiv cu 7/5. Robin Haase, Adrian Ungur și Jan Satral rămân, astfel, principalii favoriți la câștigarea titlului Sibiu Open 2016. Olandezul a avut o zi excelentă ieri. A câștigat meciul de simplu cu Axel Michon cu 6/2, 6/4 și cel de dublu, jucat alături de germanul Tim Puetz, cu 6/3, 6/0. Astfel, astăzi îl vom vedea din nou pe Haase evoluând în două partide, una de simplu una de dublu. Excelent jucător pe zgură, Jan Satral, favoritul 5 al competiției, a dispus ușor de Hampel, jucător venit din calificări. Germanul a pierdut cu 6/2, 6/3.

adrian-ungur

Adrian Ungur, favoritul 8, a avut un prim set mai dificil împotriva francezului Jonathan Eysseric, încheiat la tiebreak, însă a câștigat setul secund cu 6/3 și avansează și el în faza următoare a competiției pentru a-și apăra titlul. Din păcate, favoriții locali Victor Cornea și Victor Anagnastopol au fost eliminați rapid de pe tabloul principal de simplu. Victor Cornea a pierdut cu 6/1, 6/1 meciul împotriva lui Jonas Luetjen iar Anagnastopol a fost învins cu 7/5, 6/2 de croatul Nikola Mektic, care va da astăzi piept cu Robin Haase.

cornea-anagnastopol

Cei doi sibieni s-au descurcat însă excelent în turneul de dublu, „specialitatea casei”. Rezultatul obținut ieri îl propulsează pe Victor Cornea pe locul III în ierarhia românilor la dublu după Horia Tecău și Florin Mergea. Cei doi au avut în față favoriții 4 la câștigarea turneului de dublu, David Pel și Maximilian Neuchrist și au trecut de ei cu 6/3, 6/3. În următoarea fază, sibienii vor da piept cu cuplul Pichler/Torebko și au șanse mari să se întâlnească în semifinale cu cuplul Haase/Puetz.

Partidele de astăzi vor începe la ora 10:30. Satral împotriva lui Luetjen și Maden împotriva lui Novak sunt primele partide ce se vor disputa în cea de-a patra zi a turneului. Pe terenul central vom avea astăzi un duel 100% românesc, campionul Adrian Ungur împotriva mai tânărului Bogdan Borza. După ora 16:30, pe terenul central va avea loc meciul de dublu al tinerilor sibieni Victor Cornea și Victor Anagnastopol.

 

Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Sponsori: Feleacul, Magnolia Residence, Hotel Împăratul Romanilor, Continental Automotive Systems, Keep Calling, Contempo Cars, Andu.

Parteneri de comunicare: DigiSport, Kiss FM, Sens Media, Data Pro, Zile și Nopți, Tribuna

Parteneri media: Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, Sibiu News.

robin-haase cornea-anagnastopol adrian-ungur

Leave a Comment