BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Rezumatul sferturilor de finala

Rezumatul sferturilor de finala

Sferturile de finală ale celui mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank, au fost o adevărată aventură pentru jucătorii rămași în competiție. Ultimii opt tenismeni de pe tabloul principal au luptat până la ultima picătură de sudoare pentru un loc în semifinalele ce au astăzi la Tenis Club Pamira.

Fără îndoială, „eroul” zilei este Petru Luncanu, cea mai frumoasă surpriză a acestui turneu extrem de disputat. Jucătorul român ocupă în acest moment locul 427 în clasamentul ATP. A trebuit să treacă printr-un dificil turneu de calificări pentru a prinde un loc pe tabloul principal al competiției. A dat în primul tur peste favoritul trei al competiției, sârbul Laszlo Djere, pe care l-a eliminat în două seturi, 6/2, 6/4. Au urmat apoi partida-fluviu, 6/4, 3/6, 6/3 împotriva francezului Maxime Chazal și maratonul de aproape trei ore împotriva lui Dimitar Kuzmanov, câștigată cu 7/5, 6/7, 6/3. Cu seriozitate și perseverență, Petru Luncanu joacă astăzi pentru un loc în marea finală împotriva compatriotului său Adrian Ungur. Campion al primei ediții a turneului de la Sibiu, Ungur a avut ieri cel mai dificil meci posibil, împotriva favoritului 1 al competiției, sârbul Dusan Lajovic. După ce cu o săptămână în urmă Lajovic îl eliminase pe Ungur de pe tabloul turneului de la Banja Luka, la Sibiu a venit vremea revanșei. Ungur a început meciul magistral. A făcut repede break și a închis setul inaugural la 6/4. Sârbul nu s-a lăsat intimidat de avântul lui Adrian și a început setul secund în forță. Adi părea deja demoralizat când la scorul de 4/1 pentru Lajovic a început ploaia iar partida a fost suspendată. S-a reluat după oprirea ploii, Lajovic a câștigat setul cu 6/2 însă pauza i-a fost sfetnic bun lui Adi Ungur. Calm și decis, românul a fost imperial și a câștigat partida cu 6/3 în setul decisiv. El va juca împotriva lui Petru Luncanu astăzi, de la ora 12, pe terenul central.

Victor Crivoi n-a fost însă la fel de norocos ca ceilalți doi compatrioți ai săi de pe tabloul principal. Victor a dat piept în sferturi cu Pere Riba, unul dintre cei mai experimentați jucători ai turneului. Spaniolul a pus în fiecare lovitură toată forța pe care o avea la dispoziție iar meciul nu a avut istoric. 6/4, 6/0 și Riba avansează în semifinale, unde va da peste Miljan Zekic, care l-a eliminat pe italianul Mager în două seturi, 6/3, 7/5.

Turneul de dublu al competiției a ajuns în finală, care va avea loc astăzi, de la ora 16, pe terenul central. În finală vor juca… Petru Luncanu și Victor Crivoi împotriva favoriților trei, Dusan Lajovic și Ilija Bozoljac. Finală de dublu și cel puțin sferturi de simplu pentru Petru Luncanu, un turneu excelent pentru jucătorul român. Crivoi și Luncanu au fost, de departe, surpriza turneului de dublu, eliminând pe drum favoriții patru, Ungur/Cornea și favoriții doi, Cerretani/Seeberger. De cealaltă parte a tabloului, sârbii au dat piept în semifinale cu principalii favoriți ai turneului de dublu, croații Marcan/Sancic. Meciul s-a decis în super tie-break, câștigat de sârbi cu 10-7.

 

Partidele din cadrul Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank încep astăzi la ora 12, pe terenul central. Adrian Ungur vs Petru Luncanu, urmat de Pere Riba vs Miljan Zekic și de finala de dublu a turneului, Crivoi/Luncanu vs Lajovic/Bozoljac.

Toate partidele sunt transmise live pe site-ul www.sibiuopen.com și pe postul Digi Sport.

 

Sibiu Open – prezentat de Raiffeisen Bank este un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu.

Turneu prezentat de: Raiffeisen Bank

Sponsori: Contempo Cars Sibiu, Data Pro, Magnolia Residence, Feleacul, Hotel Împăratul Romanilor, Sens Media, Andu, Aria

Partener media TV: DigiSport

Partener media radio: KissFM

Leave a Comment