Rezumatul zilei de 23 septembrie

Rezumatul zilei de 23 septembrie

Ieri a fost ziua meciurilor fluviu la Sibiu Open. După ce în primul tur al competiției majoritatea partidelor s-a încheiat în două seturi, turul secund a fost mult mai puternic disputat. Kuzmanov și favoritul 1, Dusan Lajovic, au fost singurii jucători care ieri au reușit să își încheie în două seturi partidele. Lajovic l-a eliminat pe Dima, cu 6/2, 6/4 iar Kuzmanov pe Cagnina, cu 6/3, 7/6.

După ce a produs surpriza primului tur, eliminând favoritul doi, cehul Jozef Kovalik s-a oprit în turul secund, în urma unui meci fluviu care a durat mai bine de 2 ore și 30 de minute, fiind eliminat de Miljan Zekic în trei seturi. Sârbul a câștigat primul set cu 6/2 dar Kovalik s-a autodepășit în setul secund și a câștigat cu 6/4. Setul decisiv a fost împins până în tiebreak, adjudecat de jucătorul sârb. Favoritul 6, francezul Calvin Hemery, a fost și el eliminat, deși a câștigat setul inaugural al al întâlnirii cu Gianluca Mager. Însă italianul s-a impus în următoarele cu 6/3, 6/2.

Surpriza zilei vine de la Petru Luncanu. Jucătorul român a trecut prin turneul de calificări ca să ajungă pe tabloul principal al celui mai puternic turneu de tenis din Transilvania și iată-l în sferturile de finală. Românul a început partida în forță și a câștigat primul set cu 6/4. Maxime Chazal l-a readus însă cu picioarele pe pământ în setul secund, adjudecat de francez cu 6/4. Desprinderea lui Luncanu a venit repede în setul decisiv, câștigat de acesta cu 6/3. Partida a durat 2 ore și 15 minute. Meciul vedetă al zilei i-a adus față în față pe cei mai experimentați jucători din acest turneu, Victor Hănescu și Pere Riba. Împreună, cei doi au peste 50 de participări la turneele de Grand Slam. Victor a început excelent meciul și a luat primul set cu 6/4. Însă spaniolul e un jucător greu de răpus. Riba a ripostat excelent și a luat următoarele două seturi cu 6/3, respectiv 6/4. Astfel, Victor Hănescu continuă la Sibiu Open doar în turneul de dublu. Alături de Constantin Sturdza, reprezentant al Elveției, Hăne a câștigat meciul disputat împotriva francezilor Chazal/Tabatruong cu 6/2, 7/5. Favoriți trei la câștigarea turneului de dublu, sârbii Bozoljac și Lajovic au avut nevoie de un super tiebreak pentru a câștiga partida împotriva cuplului Horansky/Kuzmanov. Super tiebreak-ul s-a încheiat la 11-9. Tot în super tiebreak a ajuns și duelul românilor de pe tabloul de dublu. Victor Crivoi și Petru Luncanu au dat piept cu favoriții patru ai turneului de dublu, Adrian Ungur și Victor Cornea. Crivoi și Luncanu au început mai bine primul set și l-au închis la 6/4. Adrian și Victor au revenit în setul secund și l-au câștigat cu același scor. Super tiebreak-ul s-a încheiat rapid, primii care au ajuns la 10 fiind Victor Crivoi și Petru Luncanu.

 

Programul zilei de astăzi

Partidele din cea de-a patra zi a tabloului principal la Sibiu Open încep la ora 10:30. Pere Riba deschide ziua pe central împotriva belgianului Gigounon. Urmează Crivoi cu Horansky și Ungur cu Lamasine iar pe central ziua se încheie cu un nou meci de dublu românesc, Hănescu/Sturdza împotriva cuplului Crivoi/Luncanu. Pe terenul cinci ziua începe cu un meci de dublu, Marcan/Sancic vs Vucic Zekic. Urmează apoi Lajovic/Apostol și meciurile de dublu Diez/Riba vs Cerretani/Seeberger și Bozoljac/Lajovic vs Kovalik/Mertl.

 

Toate partidele de pe central și terenul cinci sunt transmise live pe site-ul www.sibiuopen.com

 

Sibiu Open – prezentat de Raiffeisen Bank este un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu.

Turneu prezentat de: Raiffeisen Bank

Sponsori: Contempo Cars Sibiu, Data Pro, Magnolia Residence, Feleacul, Hotel Împăratul Romanilor, Sens Media, Andu, Aria

Partener media TV: DigiSport

Partener media radio: KissFM

Leave a Comment