BCR Sibiu Open. Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania.

Tommy Robredo la Sibiu Open 2017

Tommy Robredo la Sibiu Open 2017

16-24 septembrie. Tenis Club Pamira organizează a 6-a ediție a Sibiu Open, cel mai important turneu de tenis masculin din România. Sibiu Open este singurul turneu de tenis din circuitul ATP, din România, turneu dotat cu premii de 50.000 de dolari. După ce anul trecut olandezul Robin Haase, veteran al locurilor fruntașe în clasamentul ATP, a câștigat turneul Sibiu Open atât la simplu cât și la dublu, ediția din acest an vine cu o și mai mare surpriză. Vedeta turneului din acest an este nimeni altul decât spaniolul Tommy Robredo. Jucătorul de origine spaniolă a intrat în circuitul ATP în anul 1998. A intrat pentru prima dată în top 100 ATP în anul 2001, pe locul 98, și a început rapid ascensiunea spre vârful clasamentului. În anul 2003 s-a apropiat de zona primilor 20, unde a rămas până în 2006, când a intrat pentru prima dată în top 10, pe locul 7. În 28 august 2006, Robredo ocupa locul 5 în clasamentul ATP.

Spaniolul a fost o prezență constantă în top 10 timp de doi ani și s-a păstrat în vârf până în anul 2010, când a trecut în partea a doua a clasamentului fruntaș, oscilând în jurul poziției 40. A avut o perioadă de accidentări, când a scăzut în clasament, însă a revenit în 2013 direct în vârf. Din păcate, în 2015 s-a accidentat din nou, la piciorul stâng, și a scăzut în clasament până în jurul poziției 480. În 2016 s-a operat la cot și a părăsit circuitul din februarie până în septembrie, însă a revenit în turnee și a pornit un nou asalt spre vârful circuitului ATP. În acest moment, Robredo ocupă poziția 175 în clasamentul ATP. „În fiecare an ne-am dorit să avem pe tabloul principal cel puțin un jucător de calibru, care să aibă experiența turneelor de Grand Slam. A fost Filippo Volandri, apoi Pere Riba, Robin Haase – care a și reușit să câștige turneul de la Sibiu iar acum am reușit să îl convingem pe Tommy Robredo să participe la singurul Challenger din România. Faptul că jucători de un asemenea calibru au acceptat aceste invitații spune totul despre nivelul la care acest turneu se situează în calendarul internațional al tenisului”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului de la Sibiu.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Sponsori: Banca Transilvania, Feleacul, Magnolia Residence, Contempo Cars.

Parteneri de comunicare: DigiSport, Kiss FM, Sens Media, Data Pro, Zile și Nopți, Tribuna

Parteneri media: Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, Sibiu News.

Credit foto: Tennis world USA

tommy-robredo-hopes-to-make-his-return-at-the-barcelona-open

Leave a Comment